In harmonie met het verleden en met de dorpskern

“Een oud verhaal wordt verdergezet”

Bij deze brouwerij in het West-Vlaamse Bellegem stonden de architecten in voor de bouw van een nieuwe, bijkomende brouwzaal. De brouwerij bevindt zich in de dorpskern, omgeven door 3 straten, op een eilandje als het ware. Het project was technisch zeer uitdagend vanwege het complexe brouwproces: een energiecentrale, een bovenzaal met silo’s, een benedenzaal met buizen, filters, pompen en verder de logistiek van aan- en afvoer.

Ook moest er rekening gehouden worden met een sociaal aspect, aangezien het gebouw toegankelijk moest zijn voor regelmatig bezoekende groepen. Vanwege de zichtbaarheid van de toren (22 meter hoog en omringd door 3 straten) werd gestreefd naar een zekere speelsheid in de constructie. De hoeken van het gebouw zijn afgerond en functies werden veruitwendigd via openingen in het baksteenmetselwerk. Het spelen met hoogtes, insprongen en een circulaire trap die in het project snijdt, leidde tot een organisch geheel in harmonie met de dorpskern en de oudere delen van de brouwerij.

Speels voegwerk in 3 uitvoeringen

Omwille van de zichtbaarheid, de ligging en de historische context werd gekozen voor een Brick-mix van Terca Artiza Colorada en Recup Tongerse RV, in een wisselende verhouding. Dit droeg sterk bij tot de expressiviteit van het geheel. Er werd gewerkt met een speelse afwisseling van dunne, uitgekrabde voegen, normale voegen en onzorgvuldige voegen, dit volgens de diverse functies van het gebouw.

Informatie over het project

 

Architect

Locatie

Product

 

DBG D'HONDT BEYENS GOESAERT i.s.m. Claeys-Haelvoet 

Bellegem

Couple and architect looking at a construction plan in showroom Londerzeel

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk