“Een thuis die opgaat in zijn groene omgeving”

Dagcentrum met stadspark in Hasselt

Bart Lens gaf een eigenzinnige invulling aan de opdracht om een gebouw voor naschoolse opvang uit te tekenen voor jongeren uit bijzondere jeugdzorg. Liever dan het aanwezige groen te vellen en een woning in de rij op te trekken, koos het bureau ervoor om het opvangtehuis onder te brengen in een terugliggend paviljoen, pal tussen het groen en de hoge bomen. De bomen en tuinmuur vormen een ideale buffer naar de buitenwereld en bieden geborgenheid. De functies – dagcentrum en stedelijk park – zijn duidelijk afgelijnd, maar zijn ruimtelijk toch coherent.

Over bakstenen en bomen één met de natuur
Een paviljoen voor bijzondere jeugdzorg, geworteld tussen de bomen en het groen. Een opvangtehuis dat zuurstof en geborgenheid biedt, en tegelijk aansluiting zoekt met de omgeving. Door de tuinmuur als leidraad te gebruiken, is er bijna geen gebouw fysiek aanwezig en ontstaat toch een zeker ruimtelijkheid.

Waarom Terca Classo Blauw-Rood Genuanceerd?

Elk bouwmateriaal schittert in zijn primaire staat, waarbij de verwerking tevens de afwerking is. In dit ecologische concept spelen de bomen een hoofdrol. De muurvlakken zijn gebouwd met op dunbedmortel gestapelde Terca Blauw-Rood Genuanceerd bakstenen. Met hun coloriet en textuur passen de stenen perfect in deze lommerrijke omgeving. Ze maken bovendien dat de stedelijke wand zich geleidelijk oplost in het groen van het aanpalende buurtparkje.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie
Producten
 

Lens°Ass Architects, Bart Lens

Hasselt

Couple and architect looking at a construction plan in showroom Londerzeel

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.