“Spelen met geveldikte en richting voor meer textuur”

Duurzaam opbrengsteigendom in Gent

Een duurzaam opbrengsteigendom optrekken met verkoop- en verhuurbare units, vooral gericht op studenten: met die opdracht ging EnPlusArchitecten aan de slag.

Door de minimale oppervlaktes die Stedenbouw Gent daarbij oplegt, waren een slim ruimtegebruik en optimale aansluiting op de buurpanden een must. Meer dan een beperking, betekende dit een uitdaging om te spelen met uitkragingen en uithollingen. Naast expressieve volumes hielp ook een minimale geveldikte om plaats te winnen.

Waarom Terca Pagus Grijs-Zwart?

Voor een maximaal aantal m2, een minimaal onderhoud en een goede isolatie liet het bureau gevelstrippen van zijn voorkeursteen – Pagus Grijs-Zwart – verzagen en verlijmen op de isolatieondergrond. Door hem in verschillende diktes te zagen, krijgt de grijszwarte gevelsteen extra textuur. De isolatieschil loopt gewoon door van gevel naar dakrand. Verticale gevelstenen accentueren het volumespel. Een creatieve keuze met een meerkost, die de eenvoudige uitvoering, de oppervlakte- én tijdswinst ruimschoots compenseren.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie
Producten
 

EnPlusArchitecten, Gent

Gent

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.