“Strak en ruw verenigd tot harmonie.”

Eigentijdse woning in Vaux-sous-Chèvremont

Deze woning in het Luikse Vaux-sous-Chèvremont heeft zicht op de vallei van de Vesder en strekt zich – door de aanpalende landbouwgrond van 5000 m2 – erg ver uit. Architecte Céline Van Impe benutte de sterke helling van de bouwgrond volledig: zo is de noordgevel er grotendeels in verzonken. Aan de zuidkant brengt de zon dankzij grote ramen natuurlijke warmte in de woning. Binnenin inspireerde de architecte zich op de modernistische architectuur van de jaren ’70. Dat resulteerde in een eigentijds verblijf.

Waarom de Terca Artiza Hectic Extra?

De Terca Artiza Hectic Extra stenen zijn bijzonder door hun ruwe en onregelmatige textuur en talrijke afrondingen en oneffenheden. De architecte koos ervoor de karaktervolle stenen zonder patroon en met erg smal gelijmde voegen te metsen. Dit resulteert in een wisselend effect bij elke lichtinval en een mooi contrast met de strakke lijnen van het gebouw.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie

Product

 

Architecte Céline Van Impe

Vaux-sous-Chèvremont

Couple and architect looking at a construction plan in showroom Londerzeel

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk