“Een uniek hellend dak gaat op in het totaalontwerp van deze woning.”

Eigenzinnige monoliet in Temploux

De eigenaars van deze woning botsten op enkele beperkingen door de bouwvoorschriften. Dus spraken ze de architect zijn creativiteit aan om onder andere een uniek dak te ontwerpen.

Het resultaat werd een monoliet met 2 gezichten. Aan de westzijde loopt het gebouw mooi in de pas en sluit het visueel aan bij de andere huizen in de buurt. De oostelijke kant heeft een meer uitgesproken vorm. Zo geeft een opvallende verticale glaspartij uit op de natuur in de omgeving. ’s Ochtends laat dat raam het zonlicht naar binnen.

Waarom Koramic Aleonard Pontigny?

De woning is bekleed met verschillende types Koramic Aleonard Pontigny tegelpannen (55% Brun Flammé, 34% Vieilli Naturel en 11% Ocre Rose). Die hebben allerlei troeven in huis. Ze passen bij de dakpannen en tegels van de oudere huizen in de straat, ze laten veel ruimte voor isolatiemateriaal én ze maken het mogelijk om het dak en de gevels op dezelfde manier af te werken.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie
Producten
 
 

François Elleboudt

Temploux

 

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.