“Met de bakstenen gevel maken we een moderne verbinding met de aanwezige architectuur.”

Geïntegreerde zorgflats in Antwerpen

De 18 zorgflats maken deel uit van het woonzorgcentrum Sint-Camillus. Het ontwerp stelt de woonkwaliteit en zelfstandigheid van de bewoners centraal. Elke zorgflat is opgevat als een volwaardige woning, met een ruim uitzicht op het omliggende park. Bewoners genieten maximaal van rust, het daglicht en de groene omgeving. Hoewel dit project onderdeel is van een zorgcampus, wil het bewust aansluiten bij het openbare domein. In de visie van de bouwheer is zorgwonen een onderdeel van de samenleving en dus ook van de wijk.

Waarom Terca Milosa Passiebloem?

De architect wilde niet alleen de bewoners, maar ook de zorgflats op een moderne manier integreren in de wijk. Met de Terca Passiebloem gevelsteen van Wienerberger kon hij de zorgflats op een tijdloze manier doen aansluiten op de bestaande gebouwen, en er tegelijk een hedendaagse toets aan toevoegen. De horizontaal en verticaal uitgevoerde bakstenen gevel past zo naadloos bij de architectuur van de 19de-eeuwse stadsrand.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie
Producten
 

Stramien, Bart Verheyen

Antwerpen

Couple and architect looking at a construction plan in showroom Londerzeel

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk