“Geslaagde integratie in het groen”

Twee over elkaar geschoven volumes

Deze langgerekte woning met in de punt twee overdekte buitenkamers bestaat uit twee over elkaar geschoven volumes en werd maximaal geïntegreerd in het aanwezige groen.

Het lage volume werd afgewerkt met de ruwe gevelsteen Terca Cassia Zwart Grafiet. Zo ontstond een donker volume dat in schril contrast staat met het lichtere bovenvolume en glazen borstweringen. In het lage volume werd de gevelsteen gecombineerd met verticale houten latten. De garagepoort werd onzichtbaar geïntegreerd in een zwarte lamellenwand. De gevelsteen werd ter hoogte van de buitenkamers ook binnen doorgetrokken rond een langwerpige nis met televisie en haard.

Waarom Terca Cassia Zwart Grafiet?

De Cassia gevelsteen heeft een zeer natuurlijk uitzicht en valt op door zijn ruwe “gelaagde” structuur, enigszins te vergelijken met natuursteen. Bij strijkend zonlicht komt het zelfs over als brailleschrift. De lengte van de Terca Cassia Zwart Grafiet zorgt voor een uitgesproken horizontaal effect. De dubbeldikke langwerpige gevelstenen werden op de werf zelf in langsrichting gebroken, waarbij enkel de breukzijde in zicht werd gebracht. Alle buitenhoeken werden in verstek uitgevoerd.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie

Product

Fotograaf

 

Architectenbureau Vansteenkiste, Hans Vansteenkiste, Oud-Heverlee

Leuven

© Fotografie Hans Gorter, The Art of Living magazine

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.