Tussen twee wachtgevels

“Een moment van materialen-rust in een hectisch straatbeeld”

Een leeg perceel gelegen tussen twee wachtgevels was het vertrekpunt voor het ontwerp van de woning. Letterlijk en figuurlijk weinig bewegingsruimte om te ontwerpen. Het volume was reeds op voorhand bepaald. Het concept: een woning met patio/binnentuin en bijgebouw. Het gabarit van de straat werd versterkt door dak en gevel in hetzelfde materiaal uit te voeren.

Deze eengezinswoning bestaat uit een gelijkvloers met inpandige garage, berging, inkomhal met toilet, leef- en eetruimte en keuken. De ruimtes sluiten aan op een gezellige binnentuin met een muur die alles omarmt. Achteraan wordt deze muur ontdubbeld tot een bijgebouw en overdekt terras. Op de verdieping bevinden zich 3 slaapkamers, een bureau, een nachthal en een badkamer. Daarboven nog een heel ruime zolderruimte als atelier ingericht.

Gevel en dak als één geheel

De woning als monoliet in het straatbeeld. Het atypische gabarit volgt dat van de buren en blinkt uit in zijn oervorm; bouwvolumes met een hellend dak. Om tot deze monolithische vorm te komen, werd beslist om te werken met de Koramic Tegelpan Aleonard Pontigny Rouge flammé. Haar veelzijdige plaatsingsmogelijkheden lieten toe om zowel dak als gevel in hetzelfde materiaal uit te voeren. Deze natuurlijke textuur in schril contrast met het kille zwarte aluminium van het buitenschrijnwerk zorgt voor een element van materialenrust in een hectisch straatbeeld.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie

Product

 

Wielfaert Architecten

Waregem

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.