Complete en geslaagde metamorfose

“Van fermettestijl naar hedendaagse vormentaal”

Deze vrijstaande woning in een lintbebouwing werd in 2002 achteraan reeds uitgebreid met een multifunctioneel doel. Deze uitbouw deed dienst als kinderopvang, leesveranda en als vergroting van de keuken. Onlangs drong een nieuwe uitbreiding zich op, deze keer aan de straatzijde.

Hier werd een kubusvormig volume tegen de voorgevel geplaatst met een volwaardige verdieping en een plat dak. Hierdoor kreeg de woning, oorspronkelijk opgetrokken in fermettestijl, resoluut een hedendaagse look en verdween de oude voorgevel letterlijk en figuurlijk op de achtergrond. De bovenbouw, de zijgevel en een deel van de voorgevel werden bekleed met een mix van dakpannen. De metamorfose was compleet.

Spel van kleuren en reflecties

De architect koos voor de Koramic Tegelpan 301, in een mix van Leikleur mat geglazuurd, Wijnrood geglazuurd, Bruin geglazuurd en Zwart geglazuurd. Deze ingreep zorgde alvast voor een strakke, hedendaagse look. Met deze kleurenmix ziet de woning er op elk moment van de dag anders uit, door de verschillende reflecties en kleurschakeringen naargelang de stand van de zon en de lichtinval.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie

Product

 

Arch. Jean-Pierre Ryssen, Zaffelare

Zaffelare

Tile-mix van Koramic Tegelpan 301

Couple and architect looking at a construction plan in showroom Londerzeel

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk