Verlijmd voor een vlotte afwerking

“Prominent gelaagde gevel in onvervalste art-decostijl”

Met zijn warme en sterke kleurnuance harmonieert de Terca Metropolis Atrium Rood bijzonder mooi met de banden in lichtgrijs architectonisch beton en het schrijnwerk in afzelia. De claustra in de zijgevel doorbreekt de massiviteit ervan en voegt een vleugje poëzie toe.

De beperkte breedte van de steen (Eco-brick formaat) leidde tot een winst van een paar centimeter op de totale gevelbreedte. Onder meer wegens de beperkte afstand tussen de twee woningen moest de gevel vlot afgewerkt kunnen worden in één enkele beweging. Als antwoord hierop werd de gevelsteen verlijmd.

Monumentale afgeronde hoek als blikvanger

Deze architectenwoning werd ontworpen in een leuk bouwvolume van drie bouwlagen. Ze kreeg een art-deco look and feel, geïnspireerd op de bouwtrant in de ruime omgeving. Samen met monumentenzorg werd besloten om ook de zijgevel van de nieuwe woning, uitkijkend op een geïnventariseerde “boerenarbeiderswoning” uit 1920, te voorzien van een afgewerkte gevel.

De architect verzachtte de voor- en zijgevel met een monumentale ronde hoek, een extra knipoog naar de art-decostijl. Deze geeft de woning een lieflijke aanblik en zorgt tevens voor een warme omhelzing van het beschermde huisje ernaast. De teruggetrokken rooilijn van de “boerenarbeiderswoning” zet zich verder in de verzonken entreezone van de nieuwe woning.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie

Product

 

Architect Pieter Vercampt

Berchem

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.