“Subtiele kleurenmix van glanzende en matte tegelpannen”

Hedendaagse B&B in Laakdal

Op de markt van Vorst, een deelgemeente van Laakdal, renoveerde aNNo Architecten het beschermde Kasteel Steenbergen. In de aangrenzende zone kwam een bijgebouw met vier gastenkamers en garage. Het nieuwe gedeelte bleef bewust laag, om het landhuis in zijn grandeur te laten schitteren. Toch is ook dit nieuwe volume met zijn ‘geschubde’ gevel van tegelpannen een absolute blikvanger. Een hellend pad in architectonisch beton verbindt het monument met de gastenkamers en de achterliggende tuin.

Waarom Koramic Tegelpannen 301 kleurenmix?

Het bijgebouw is door zijn geringe hoogte en compacte volume een subtiele toevoeging aan het hoofdgebouw. Ook de kleursamenstelling van de Koramic tegelpannen is vrij donker gehouden, om de kleuraccenten op de gevels van het monument in ere te houden. Om de kleurenmix te bepalen, werden vooraf staalpanelen samengesteld. De gesmoorde, matte pannen leggen accenten. Met behulp van speciale clips kreeg ook de onderzijde van de overstekende boxen tegelpannen.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie
Producten
 

aNNo Architecten

Laakdal

Bezoek onze showroom

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

 

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk