Knipoog naar de vroegere steenbakkerijen

“Multifunctioneel centrumplein met visuele corridor naar achterliggende groen”

Bij de heraanleg van het Kerkplein in Begijnendijk werden een aantal specifieke criteria gehanteerd. Met het oog op grotere evenementen bijvoorbeeld werd het plein zo vlak mogelijk ontworpen en de zitbanken verplaatsbaar gemaakt. Centraal werd een dijkenpatroon van kleiklinkers voorzien als link tussen de visuele doorkijk onder de gebouwen naar het achterliggende groen en tussen de dorpskern met haar kerk.

De kleiklinkers vormen tevens een knipoog naar de vroegere steenbakkerijen van Betekom. Een fontein in het centrale deel zorgt voor een speels element in het ontwerp. De fontein werd echter vlak aangehouden zodat het plein volledig kan benut worden voor evenementen.

Kleiklinkers brengen leven op het plein

Voor de bestrating viel de keuze op verschillende Wienerberger kleiklinkers: Authentica Retro Varia, - Retro Rood, - Retro Dakota, Oud Hollands Oud Amsterdam, - Oud Rotterdam, - Oud Volendam, - Oud Schiedam en - Oud Maasdam. Dit zorgde voor een combinatie van verschillende kleuren om het plein visueel wat leven te geven.

Anderzijds waren de kleuren te combineren met de reeds bestaande omgeving: rode kleurschakering van de bakstenen van de omliggende nieuwbouw (residentie Begijn en residentie Dijk) op het plein en anderzijds de bruine kleur van de oude kerk.

Couple and architect looking at a construction plan in showroom Londerzeel

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk