Gewijzigde verkeerssituatie

“Verschillende kleiklinkers als subtiele accentuering”

Na de invoering van een nieuw circulatieplan werd het Herbert Hooverplein in Leuven opgenomen in het voetgangersgebied. Hierdoor veranderde de verkeerssituatie en moest het plein in functie daarvan opnieuw aangelegd worden. De heraanleg vond plaats binnen een aantal duidelijk gestipuleerde randvoorwaarden.

Zo werden de stadsomwalling en de stadspoort gevisualiseerd door een fontein en een lichtaanduiding. De functie van het plein als markt-, kermis- en evenementenplein was een andere randvoorwaarde waarmee de heraanleg rekening moest houden. Duidelijkheid voor de weggebruiker met betrekking tot de verkeerssituatie was eveneens een belangrijke overweging. Tot slot moest de heraanleg ook voorzien in extra groen op het plein.

Waarom de Arte Mastiek kleiklinker?

Er werd hoofdzakelijk gewerkt met de kleiklinker Arte Mastiek, in twee verschillende diktes en twee verschillende legpatronen. Dit liet toe om de verschillende functies van het plein subtiel aan te duiden zonder het pleingevoel te verliezen. Ter hoogte van de rijweg werd een kleiklinker met keiformaat in elleboogverband toegepast om een verhoogde weerstand te bieden aan de verkeersstromen. Het grootste deel van het plein werd in kleiklinkers met waalformaat en elleboogverband aangelegd om het als evenementenplein te kunnen gebruiken.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie

Product

 

Studiedienst Weg- en Waterbeheer i.s.m. Groendienst Stad Leuven, Elke Raé en Piet Bovin

Leuven

Couple and architect looking at a construction plan in showroom Londerzeel

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.