Van vier naar drie bouwlagen

“Twins in a box”

Deze kwaliteitsvolle studentenhuisvesting herbergt een combinatie van twee woonentiteiten met elk een eigen verticale circulatie. Het linkerdeel bestaat uit een triplex-eengezinswoning en drie studentenkamers, allen toegankelijk vanuit een gemeenschappelijke trappenhal. De vier bouwlagen sluiten qua hoogte aan met de linkerbuur.

De rechtervleugel telt drie bouwlagen aan de voorgevel en voorziet op deze manier in een subtiele en geleidelijke overgang tussen de vier en de drie bouwlagen in de straat. Het rechterdeel omvat een eengezinswoning én een studio. In de voorgevel werden enkele uitbouwen gecreëerd met een diepte van 50 cm. De twee gevels manifesteren zich als een twee-eiige tweeling, met veel gelijkenissen maar ook met hun specifieke eigenheden.

Nieuwe gevels met doorleefde look

In harmonie met de naburige gebouwen werd geopteerd voor een bruin genuanceerde gevelsteen in een verschillende kleurtint: de Terca Metropolis Civitas Bruin Eco-brick en Metropolis Urbis Bruin Eco-brick. Hierdoor krijgt elk pand zijn eigen karakter binnen een gelijkaardige architectuur.

De Metropolis gevelstenen verenigen op een unieke en innovatieve manier zowel een hedendaagse als een retrouitstraling. Door hun afgeronde hoeken en witgrijze schakeringen ontstaan nieuwe ‘doorleefde’ gevels, die perfect passen in de historische binnenstad.

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.