Statig pand breidt uit tot zeven wooneenheden

De grote woning met onmiskenbare allure lag wat dieper in de bouwzone en werd omringd door een aantal uitgeleefde bijgebouwen.

De opzet

Bouwpromotor BVBA Paul Lambert uit Knokke wilde via een kwalitatieve renovatie en een hedendaagse uitbreiding van het gebouw een opbrengsteigendom met zeven wooneenheden maken.

De ingrepen

Architect Wouter Van Beveren liet alle bijgebouwen slopen. Van de woning behield hij alleen het omhulsel, op de achtergevel na die een nieuwe invulling met balkons kreeg. Binnenin werd een compleet nieuwe dragende structuur met betonnen welfsels gerealiseerd. Zo kreeg het gebouw de gewenste thermische, akoestische en constructieve kwaliteiten. Meteen konden de interne organisatie en de plafondhoogtes worden aangepast.

 

De dakstructuur werd compleet vernieuwd, geïsoleerd en afgewerkt met blauw gesmoorde kleidakpannen die het imposante gebouw mooi tot zijn recht laten komen.

Het hoofdgebouw met zijn statige uitstraling blijft het beeld bepalen. Het nieuwe gedeelte is er in L-vorm tegen geschoven waar door de kopgevel visueel ondergeschikt blijft. Oud en nieuw zijn duidelijk van elkaar te onderscheiden door het materiaalgebruik. Het nieuwe gedeelte kreeg buitenschrijnwerk in aluminium en is afgewerkt met een contrasterend rode gevelsteen, in dezelfde tint opgevoegd. De kleur van de stormpan, gekozen omwille van haar uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, vormt een gemeenschappelijk kenmerk. Als schakel tussen beide woondelen fungeert een verticaal volume waarin de lift en trappenkoker zitten.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie
Producten
Dak bestaand gebouw
Dak nieuw gebouw
Gevel nieuw gebouw

Tips

“ Een ingrijpende verbouwing is een ideale gelegenheid om uw woning de gewenste uitstraling te geven.”

“ Voor een compleet weer- en winddicht dak kiest u best een kwaliteitsvolle onderdakfolie met hoge dampdoorlatendheid.”

“ Gesmoorde kleidakpannen krijgen via hun speciale bakproces een zeer typische en exclusieve blauwgrijze kleur in de volle massa van de pan.”

Couple and architect looking at a construction plan in showroom Londerzeel

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.