Landmark met panoramische doorzichten

“Nieuwe stadsontwikkeling gaat slim om met schaars beschikbare ruimte.”

Bij dit markante woonproject in Antwerpen worden twee zorgvuldig georiënteerde torens verbonden door een glazen gevel. De ligging is strategisch en kan gedefinieerd worden als een oase van rust aan de stadsrand. 207 appartementen en penthouses werden er verdeeld over de torens. Deze ogen elegant en slank door het gebruik van de lichte, speelse en strakke baksteen. De glazen gevel buffert de geluidshinder van de Ring en de Singel, en creëert een aangenaam akoestisch microklimaat. Door het gebouw te ontdubbelen ontstaat een harmonieus geheel met gedeelde buitenruimte en zowel uit- als inpandige privéterrassen.

Ook aan de buitenschil van beide woontorens werd een oplossing voor geluidshinder bedacht. Daar werden terrassen en balkons inpandig en afsluitbaar volgens het loggiaprincipe. Rondom beide torens ligt een glooiende, sfeervolle parktuin met lage beplanting en meerstammige bomen.

Alle appartementen zijn helder en ruim, en zeker op de hogere verdiepingen genieten bewoners van buitengewone panoramische zichten.

Horizontaal gelaagde geveltextuur

Voor de keuze van de Terca Elignia Silva Greige baksteen was de greige kleur met de tactiele structuur van doorslaggevend belang. De Terca Elignia Silva Greige oogt strak, heeft een onbezand unieke textuur, en vertoont lichte streepjes. De voegwijze werd bepaald zodat een gelaagde horizontale geveltextuur bekomen werd: een toon op toon doorstrijkmortel met klassieke lintvoeg en minimale stootvoegen.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie

Product

Fotograaf

 

POLO i.s.m. landschapsarchitect Dirk Vandekerckhove, i.o.v. CORES Development

Antwerpen

Stijn Bollaert

Ontvang jaarlijks ons Innovate.in.architecture magazine

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.