“Eenheid en herkenbaarheid van de site als geheel”

Nieuw leven voor een oude industriële site

Op de vervallen, voormalige site van Tupperware, 4 ha groot en gelegen langs de Dender in Aalst, werd een autonoom projectgebied met eigen ruimtelijke logica ontwikkeld. Hiermee werd de rechteroever van de Dender mee geïntegreerd in het stedelijke weefsel van Aalst. Na sanering van de vervuilde ondergrond werden er 27 woningen opgetrokken.

Vanuit het beeldkwaliteitsplan werd gestreefd naar “eenheid en herkenbaarheid van de plek als geheel”. Onder meer daarom werden alle woningen uitgevoerd in roodbruin metselwerk. De woningdiversiteit werd beperkt gehouden. Een deel van de woningen heeft de voordeur aan de rooilijn, een deel werd voorzien van inspringende nissen. Alle woningen zijn even breed en hebben 2 tot 3 bouwlagen. Naast de individuele gezinswoningen werden ook enkele kangoeroe- en praktijkwoningen gebouwd.

Waarom Brick-mix met Terca Artiza gevelstenen?

Om monotonie te vermijden en toch een zekere vorm van speelsheid te bereiken, werd gebruik gemaakt van een mix van de Artiza gevelstenen. De resulterende subtiele kleurnuances zorgen voor de nodige identiteit. Om alle woningen individueel te kunnen aflezen, werd met een alternerende voegkleur gewerkt. De overwegend roodbruine kleur van de gevelstenen zorgt voor een rustgevende eenheid.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie

Product

 

DENC!-STUDIO, Bart Cobbaert, Gent

Aalst

Brick-mix met Terca Artiza gevelstenen

Couple and architect looking at a construction plan in showroom Londerzeel

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.