Reference photo New construction apartment in Gent

Een rustpunt in het drukke stadsleven

"Discreet maar toch opvallend"

Een voormalige bakkerij werd afgebroken en vervangen door een nieuwbouw met een gelijkvloers kantoor en 3 appartementen in het centrum van Gent. Het was de vraag van de bouwheer om een project uit te werken dat zowel opvalt als mee opgaat in het profiel van de straat. De nieuwbouw past qua volume volledig binnen het straatbeeld, maar door de materialisatie en compositie van het gebouw is het niet alledaags.

Het kantoor op het gelijkvloers bestaat grotendeels uit een glaspartij om zo contact met de straat te maken. Het appartement op de eerste verdieping heeft eerder sobere raampartijen om privacy te creëren. De entiteit op de tweede verdieping kreeg een geveluitbouw die als canvas op de straat fungeert. De topverdieping is teruggetrokken om een buitenruimte te creëren, die dient als een zonnige spot boven het drukkere stadsleven.

Uitgekiende kleurencombinatie

De voorgevel is qua materialisatie voornamelijk opgebouwd met Terca Groen Geglazuurd en met zwart buitenschrijnwerk om zo één geheel te vormen. Tijdens het ontwerpproces is uitvoerig gezocht naar de juiste combinatie van kleuren om zo het ontwerp volledig tot zijn recht te laten komen.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie

Product

 

COWORK architecten

Gent

Couple and architect looking at a construction plan in showroom Londerzeel

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.