Eén massief volume

“De bouwvoorschriften creatief geïnterpreteerd”

Deze residentie is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen diverse bouwpartners én een bestaand woonzorgcentrum. Er werden 24 assistentieflats gebouwd met een hoge afwerkingsgraad. Het geheel past in het opgelegde gabarit van twee bouwlagen en een dakvolume, maar oogt toch sterk vernieuwend.

Er werden slechts twee basismaterialen gebruikt: tegelpannen en aluminium. Gevels en daken vormen zo één massief volume, voorzien van accentuerende openingen. Aan de straatzijde domineert het hoofdblok, maar achteraan werden twee horizontale gelijkvloerse uitbreidingen toegevoegd waarin tevens flats zijn ondergebracht. De inplanting ervan is zodanig dat deze op natuurlijke wijze een gemeenschappelijke binnentuin met aanpalend terras creëert, evenals private tuinzones voor de bewoners.

Gewaagde keuze

De keuze voor de Koramic Tegelpan Aspia Grijs-zwart genuanceerd was evenwel gewaagd. Maar het is net die neutrale en tevens genuanceerde aanblik van grijstinten in combinatie met bronskleurige aluminium elementen die het gebouw zijn eigen identiteit geven. Het materialenpalet voelt enerzijds heel aards en vertrouwd aan, en eist anderzijds op diverse plekken de aandacht op door het volumespel en de bronzen accenten.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie

Product

 

Adins-Van Looveren architecten

Oostkamp

Couple and architect looking at a construction plan in showroom Londerzeel

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.