Beschermende huid aan de straatzijde

“Discretie is de sleutel tot intimiteit”

Het doel van dit project was om een eengezinswoning te creëren die maximaal gebruikmaakt van het hoekperceel. Het lag voor de hand om maximaal te profiteren van de oriëntatie van het perceel en om privacy te creëren ten opzichte van de openbare ruimtes van de straten. De metselwerkgevels creëren hierbij een beschermende huid aan de straatzijde.

De openingen aan deze kant zijn dan ook beperkt gebleven. Originele claustraverbanden voor bepaalde ramen verhogen het gevoel van intimiteit. De leefkamers bevinden zich op de begane grond en geven uit op de tuin en het zwembad. Het slaapgedeelte is op de eerste verdieping. Zo werd de woning optimaal gericht op en opengewerkt naar de tuin.

Versterkt gevoel van aanwezigheid

De horizontaliteit, het ruwe karakter en de grijstinten van de Terca Wasserstrich Special Grijs baksteen waren doorslaggevend bij de materiaalkeuze. De lengte van de bakstenen accentueert tevens het gevoel van aanwezigheid van het huis in het straatbeeld.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie

Product

 

Buro 5, Julie Valette

Malonne

Couple and architect looking at a construction plan in showroom Londerzeel

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.