Rustend op een sokkel

"Nieuw politiegebouw met vertrouwd en vanzelfsprekend uitzicht" 

Het nieuwe commissariaat voor de politiezone Minos in Mortsel is grotendeels omgeven door publieke ruimte. Voor meer discretie en veiligheid is het gebouw op een sokkel geplaatst met een verhoogd gelijkvloers. Aan de straatkant vormt deze sokkel een openbaar plein dat samen met het gelijkvloers boven de omgeving uitkomt en de verbinding tussen het publieke deel en de interne diensten versterkt. Alle politiediensten op het gelijkvloers en de verdieping staan in contact met de publiek toegankelijke onthaalruimte in het midden van het gebouw.

De wanden van de onthaalruimte, ontworpen als buitengevels, dragen bij tot het publieke karakter. De zuid- en westgevel werden ontdubbeld wat, ondanks de grote ramen, een natuurlijke zonwering creëert en meer discretie voor de politiewerking. Binnenin zorgt de open structuur voor een maximaal contact tussen de verschillende diensten onderling, zowel horizontaal als verticaal.

Pretentieloos karakter

Er werd gewerkt met Terca Elignia Robinia voor de gevels en Koramic Stormpan 44 Leikleur mat geglazuurd voor het dak. De gevels van het gebouw zijn geïnspireerd door de opbouw en het materiaalgebruik van de gevels van het Mortsels monument “Fort 4”. De gebruikte materialen hebben een pretentieloos, rustig en herkenbaar karakter. Het politiegebouw krijgt zo, samen met zijn klassieke gevelopbouw, een vertrouwd en vanzelfsprekend uitzicht.

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.