Eigentijds gebouw in art-nouveautraditie

“Perfecte aansluiting op het stedelijke weefsel” 

Het project Zurenborgpoort in de Antwerpse historische wijk Zurenborg is een hedendaags nieuwbouwproject met 4 woningen en 71 appartementen, en commerciële ruimtes op het gelijkvloers. Er werd gekozen voor een tijdloze architectuur met een klassiek opgebouwde gevel en een éénduidig volume van 8 bouwlagen.

Het ontwerp vertaalt het karakter van de Zurenborgwijk, met zijn vele art-nouveaugebouwen, in een eigentijdse vormgeving met een rijkdom aan materialen en detaillering die ook elders terug te vinden is in de wijk. Door de verschillende bouwhoogtes integreert het volume zich naadloos in de omgeving. Detailleringen, erkers en terrassen verfraaien het geheel en geven het een meer menselijke schaal.

Baksteenarchitectuur alomtegenwoordig

Verwijzend naar de baksteenarchitectuur die frequent voorkomt in de hele Zurenborgwijk werd gekozen voor een combinatie van metselwerk en bekleding in natuursteen. Voor de grote vlakken metselwerk werd gewerkt met de Terca Classo Brons Rustiek. Accenten werden aangebracht met de Terca Groen Geglazuurd. Beide kleurtinten komen vaak terug in de originele art-nouveaugebouwen verspreid over de wijk.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie

Product

 

CONIX RDBM Architects

Antwerpen

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.