Natuurlijk ingebed in de omgeving

"Duurzaam ontworpen vanuit het landschap."

Deze woning lijkt als het ware op te gaan in het groene en glooiende landschap van het ‘Pays des Collines’. Om geen nieuwe grond aan te snijden, werd ze gebouwd op de L-vormige footprint van een oude hoeve en omarmt ze het vroegere erf. Met een enorme passie voor duurzaamheid werd de woning ontworpen in functie van het landschap.

De woning werd overtrokken met een huid van rode baksteen om binnen de geldende voorschriften van de regio te vallen. Tekenend voor dit project zijn onder andere de grote glaspartijen, de sokkel met cortenstaal, de ruime overkragingen, het zwevend terras en de extreme aandacht voor duurzaamheid.

In harmonie met de regionale metselwerk typologie

Pays des Collines is een beschermd natuurlandschap met specifieke regels naar materialisatie toe. De gekozen steen, de Terca Metropolis Aula Rood, oogt bijzonder robuust en vertoont een sterke verwantschap met de gebruikte materialen en de metselwerk boerderijtypologie van de omgeving. Hierdoor wordt de woning quasi naadloos ingebed in het bestaande landschap.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie

Product

 

Martens Van Caimere Architecten

Frasnes-lez-Buissenal

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.