“Allesomhullende tegelpannen: eigenzinnig en harmonieus”

Nieuw paviljoen in historische binnentuin in Brugge

De nieuwe eetzaal bij de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten van Brugge ligt prachtig ingebed in zijn historische binnentuin en gaat er zelfs mee in dialoog. Het L-vormige paviljoen plooit zich rond een lindenboom en creëert zo een omsloten patio waar oud en nieuw elkaar ontmoeten. Om het gebouw een hedendaagse uitstraling te geven en te voldoen aan de materiaalvoorschriften in de Brugse binnenstad, is het volume volledig ‘ingepakt’ met Koramic tegelpannen. Grote raampartijen met houten schrijnwerk geven het geheel extra karakter.

Waarom Koramic Tegelpan 301 kleurenmix?

Om het paviljoen een eigen identiteit te geven, vatte het bureau de gevel op als één enveloppe van tegelpannen. Het patroon van blauw gesmoorde en leikleur mat geglazuurde pannen maakt abstractie van de bekende Brugse kant. Zon en regen brengen de schakeringen nog meer tot leven. Soms primeren de lijnen, soms de vlakken en soms de verschillen in glans. Het lijnenspel – een knipoog naar het kunstige karakter van de onderwijsinstelling – loopt naadloos over van gevel naar dak en versterkt zo de volumewerking.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie
Producten
 

Nero, Tim Marlier

Brugge

Couple and architect looking at a construction plan in showroom Londerzeel

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.