Nieuwbouwvolume met respect voor onroerend erfgoed

“Hedendaagse interpretatie van een veelheid aan dakkapellen”

Dit oude familiehotel ‘La Noble Rose’ stond er verlaten bij, een beschermd pand zonder noemenswaardige toekomst. De structuur van het bouwwerk was aangetast en de architecturale charme ervan grotendeels verdwenen, waardoor het gebouw onmogelijk kon behouden worden. Daarom werd beslist om voor het nieuwe Belcasa Suitehotel het oorspronkelijke volumespel van gevels, daken en dakkapellen naar een hedendaagse vorm te vertalen.

Een nieuw hoekvolume zorgde voor een perfecte inpassing tussen de zowel klassieke als moderne bouwstijlen in de onmiddellijke omgeving. Het stapsgewijze achteruitplaatsen van de voorgevel maakte ook de overgang tot de overstaande hoogbouw toegankelijker. Als contrast met de horizontale, witte kustarchitectuur werd hier voor verticaliteit gekozen. Het gebruik van baksteen legt een brug naar het verleden, maar beantwoordt toch volledig aan een drang naar vernieuwing.

In lijn met de geschiedenis en het dorpsgezicht

De gevel werd gerealiseerd in een Terca Metropolis Aula Rood Eco-brick en de daken in een Koramic Tegelpan Aleonard Pontigny Vieilli naturel. Deze materiaalkeuze en kleurenspel bleven in lijn met de oorspronkelijke materialen en met het dorpsgezicht.

Verschillende stenen van Wienerberger werden voorgelegd aan Monumentenzorg om zo dicht mogelijk te passen bij de vroegere stenen. Door ook de tegelpannen in dezelfde rode tinten te voorzien, kon een hedendaags volume opgericht worden.

Couple and architect looking at a construction plan in showroom Londerzeel

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.