Eigen karakter in het straatbeeld

“Dak en gevels in eenzelfde, opvallende kleurschakering”

Het was de bedoeling om deze gerenoveerde woning aan de straatzijde te laten passen in de baksteenarchitectuur van de aanpalende huizen, maar toch een heel eigen karakter mee te geven. Vandaar de beslissing om niet te werken met een klassieke baksteen maar met tegelpannen in een mix van verschillende kleuren.

De strakheid van de woning wordt geaccentueerd door een erkerraam met zwart aluminium schrijnwerk op de voorgevel en door de onzichtbaar ingewerkte dakgoten. Het kantoor van de bouwheer bevindt zich op de bovenste verdieping en beschikt over twee grote, recht tegenover elkaar geplaatste raampartijen en een daktuin aan de achterzijde.

Strak maar speels effect

De bakstenen voorgevels van de aanpalende woningen waren voorzien van accenten in een andere kleur. Als knipoog en hedendaagse interpretatie hiervan besloot de bouwheer om ook met kleuraccenten te spelen. Hiervoor werd gewerkt met een tile-mix van Koramic 301 tegelpannen: 10% Antraciet, 10% Natuurrood, 30% Amarant, 50% Rustiek. Het bereikte resultaat is zowel strak als speels.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie

Product

 

Architect Eddy Engelen

Hasselt

Tile-mix van Tegelpan 301: 10% Antraciet, 10% Natuurrood, 30% Amarant, 50% Rustiek

Couple and architect looking at a construction plan in showroom Londerzeel

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.