Nieuwe bestemming voor het oude postkantoor

“Verfijnde baksteenarchitectuur midden het historische centrum en groen als verbindend element”

Het laatnegentiende-eeuwse “Hotel Des Postes” was het vroegere hoofdkantoor van de Posterijen in Antwerpen. Het project tracht om de site en erfgoedpanden te herwaarderen. De belangrijke historische gevels en de lokettenzaal werden gerestaureerd. Boven de ondergrondse parking rijst de nieuwbouw op met appartementen. Hier werd zelfs een daktuin aangelegd met bomen, evenals een gemeenschappelijk terras.

Een monumentale, geglazuurde trap verbindt het oude postgebouw met de winkels, kantoren en appartementen van de nieuwbouw. De massieve uitstraling werd verfijnd door metselwerkverbanden, terugliggende vlakken, verhoudingen, detailleringen… De hoeken van de nieuwbouw werden afgerond om de overgangen tussen de gevels en de daktuin te verzachten.

Strak gevelmetselwerk met speelse accenten

Voor de gevels is er gebruikgemaakt van een wit-beige gevelsteen, de Terca Elignia Arctica Snow. De gele ondergrond in combinatie met bezanding en borstellijnen in de witte engobe op de strengperssteen zorgen voor een strak maar genuanceerd uitzicht. Deze gevelsteen harmonieert mooi met de dorpels in architectonisch beton, de groene poorten en het witte aluminium buitenschrijnwerk.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie

Product

 

Bold architecten i.s.m. Patine restauratie architecten & Architectenbureau H-C Demyttenaere, i.o.v. FICO

Antwerpen

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.