Opfrissing van een commercieel hoekpand

“Opvallend discreet”

Apotheek Janssens-Coeckelberghs , de eigenaar van dit hoekpand, op een drukke invalsweg, wou de vervuilde gevels aanpakken en het gebouw extra isoleren, met het oog op het thermisch comfort van de bovenliggende appartementen. Tevens moest de aandacht gevestigd worden op de handelsfunctie en het creëren van een nieuw beeld in de omgeving.

Het patroon van een uiteenspattend kruis werd daarbij als uitgangspunt genomen en heeft een connectie met de functie van het gebouw, namelijk een apotheek. Anderzijds is het geen letterlijke vertaling, waardoor ook andere functies op termijn mogelijk zijn in dit pand en de renovatie aldus kadert in een duurzame aanpak.

Steenstrippen in ‘apothekerskleur’

Er werd gewerkt met twee gevelstenen, Terca Groen Geglazuurd en Wit Geglazuurd. De gelijkvloerse bouwlaag bleef ongewijzigd. De bovenliggende voormalige gevels die gekenmerkt waren door rood-bruin metselwerk werden gerenoveerd met het Façabrick systeem. De afwerking van de nieuwe gevels is uitgevoerd met geglazuurde steenstrippen in twee tinten, wit en groen. Het kenmerkende groen als ‘apothekerskleur’ was daarbij het uitgangspunt. De steenstrippen werden aangebracht in een alternerend verticaal patroon tegen de afgeronde hoekgevel. De geglazuurde afwerking zorgt voor een subtiel statement.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie

Product

 

Concreet Architecten

Heverlee

Couple and architect looking at a construction plan in showroom Londerzeel

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk