“Eenheid in verscheidenheid”

Sociale woningen rond een groen rustpunt in Haasdonk

Bunderhof is een wijk in het dorpscentrum van Haasdonk, die in opdracht van de Waasse Landmaatschappij omgeturnd werd tot elf sociale koopwoningen. 

De woonprogramma’s voor elk van deze entiteiten zijn uiteenlopend, al genieten ze wel allemaal van de publieke tuin. Die vormt een groen rustpunt in de wijk en doet dienst als speelplein, fietsenberging en infiltratiezone voor de omliggende bebouwing. De woningen werden ontworpen als doorzonwoningen en binnen een eenvoudige constructieve logica opengewerkt naar het binnenplein en de tuin.

Waarom Koramic Tegelpan Plato Natuurrood?

Om de variatie in volumes en afmetingen tot een rustig geheel te maken, werd er een eenduidige vormentaal uitgewerkt. Elk bouwblok is hoofdzakelijk opgetrokken uit keramische Plato tegelpannen die vanaf het dak doorlopen tot in de gevel. Het resultaat is een monolithisch aandoend geheel. Een esthetische keuze enerzijds, vanwege de verfijnde textuur en de typisch Vlaamse natuurrode kleur van gebakken klei. Anderzijds is de Plato tegelpan groter dan de gemiddelde tegelpan, waardoor het dekken sneller en goedkoper kan. Het massieve karakter van de natuurrode tegelpannen wordt vervolgens doorprikt door betonnen elementen zoals luifels, kaders en een solide sokkel onderaan. 

Informatie over het project

 
Architect
Locatie
Producten
 

Goossens & Partners Architecten en Ingenieurs, Sint-Niklaas

Haasdonk

Couple and architect looking at a construction plan in showroom Londerzeel

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.