“Alle details moesten kloppen”

Strak in het keramische pak in Haacht

Ingenieur-architect Gerlinde Thys bouwde op een verkaveling in Haacht een compacte, hedendaagse woning voor haar gezin. Haar ordewoorden waren een zo groot mogelijke leefbaarheid, een rustig interieur met een beperkt aantal afwerkingsmaterialen, eenvoudige volumes en vooral veel functionaliteit.

Op maat van het woonprogramma
Gerlinde Thys: “De kavel was relatief klein, bestemd voor een halfopen woning en tot 11 meter diep en 9m50 breed bebouwbaar.” Het programma omvatte naast de gebruikelijke ruimtes drie kinderkamers en een thuisbureau. “De voorschriften legden een woning met twee bouwlagen en een hellend dak van 45° op. Dat vond ik geen probleem, integendeel. Het toegelaten bouwvolume sloot perfect aan bij ons bouwprogramma, want zo konden we het bureau helemaal boven onderbrengen, alsook voldoende berging realiseren. We kozen er bovendien voor de woning volledig te onderkelderen, waarbij de kelder ook dienst doet als tuinberging.

Strak in het keramische pak
Voor de gebouwschil koos de ingenieur-architect bewust voor keramische materialen, meer bepaald de gevelsteen Classo Alverna van Terca en de Tegelpan Plato Antraciet mat van Koramic. “Al in de ontwerpfase wist ik dat ik een rode baksteen wou. Dankzij de handige referentielijsten van Wienerberger stootte ik op een woning met de Classo Alverna. Dat wordt ‘m, wist ik meteen. Het is een heel mooie en vrij natuurlijke rode steen met tinten van oranje en bruin en dus geen al te egale kleur. Ik heb hem in wildverband laten verlijmen omdat
de strakke gevelvlakken in baksteen om een dunne voeg vroegen. Als dakbedekking wou ik de strakke lijn doortrekken omdat ik met een ingewerkte goot zou werken. De tegelpan levert een uitstekend, vlak resultaat op.”

Gevelvlakken in glas en baksteen
In de gesloten voorgevel vormt de baksteen een beschermend harnas boven de zwarte aluminium gevelbekleding naast de voordeur. Opzij en achteraan spelen de baksteenvlakken haasje over met grote glasvlakken. Gerlinde Thys: “De gevelsteen fungeert als buitenblad van een spouwmuur, met een binnenblad in keramische binnenmuurstenen, 16 cm isolatie en een spouw van 3 cm.”

 

Informatie over het project

 
Architect
Locatie
Producten gevel
Producten dak
Couple and architect looking at a construction plan in showroom Londerzeel

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.