Het uitzicht van een vierkantshoeve

“Werk en privé, gescheiden maar toch verbonden”

Deze totaalrenovatie werd gerealiseerd voor een nieuw samengesteld gezin met nood aan ruimte en wekelijkse flexibiliteit. De oude schuur kreeg eveneens een uitbreiding met privékantoor op de verdieping, een overdekte carport en een buitenterras. De weidse uitzichten op de velden zijn fenomenaal. De bestaande woning en de uitbreiding streven een vierkantshoeve met een binnenkoer na.

De bovengrondse verbindingsbrug tussen de verbouwde woning en de nieuwe uitbouw biedt een overdekte inkomplaats op het gelijkvloers en maakt een open passage mogelijk tussen de straat en de binnenkoer. De bestaande woning werd aan de buitenkant volledig na-geïsoleerd en bekleed met een combinatie van nieuwe gevelsteen en verticaal houten latwerk. De daken werden geïsoleerd en kregen een nieuwe dakbedekking.

Verouderde en onvolmaakte look

Om het iconische beeld van de “schuur” terug te accentueren in contrast met de strakke uitbouw in staalskelet, werd er gezocht naar een verouderde, onvolmaakt ogende gevelsteen, de Terca Recup Zevendonkse Rijnvorm. Deze werd bewust verwerkt in wildverband om de imperfectie extra te benadrukken. De straatzijde van de moderne uitbreiding werd eveneens uitgewerkt in dezelfde steen.

De Koramic Oude Pottelbergse Pan 451 Vieilli rood werd verwerkt in combinatie met een verborgen goot en ingewerkte afvoerbuizen. Die geven het geheel een strakke en samenhorige uitstraling. De materiaalkeuzes en detailleringen werden een zoektocht om de renovatie en hedendaagse architectuur mooi in elkaar te laten samenvloeien.

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.