Ode aan de verticaliteit

“Het ritme van de materialen als leidraad”

Bij de totaalverbouwing van deze arbeiderswoning in een oude fabriekswijk werden twee woningen omgebouwd tot één. Zo ontstond binnenin een zee van open ruimte en een sterke verticale verbondenheid tussen de verdiepingen onderling. Deze lijn werd doorgetrokken tot in de tuin zodat de volledige woning de sfeer van de oude fabrieksstad ademt.

De garagepoort zit onzichtbaar verborgen in de voorgevel en vormt één geheel. Het verticale metselwerk van de gevelstenen werd met identieke steenstrippen doorgetrokken over de poort. Het zijn de materialen en hun verwerking die de ritmiek van de gevel bepalen: van de positie van de ramen, over het verbergen van de garagepoort, tot zelfs de uitlijning van de brievenbus.

Klassieke keuze, maar vernieuwende insteek

Door te opteren voor de hedendaagse Terca Metropolis Aula Rood en de Koramic Stormpan 44 Antraciet, mooi aansluitend bij het typerende klassieke kleuren materialenpalet van de typische arbeiderswoningen, ontstaat een vernieuwende insteek. Zo werd de gevelsteen verticaal geplaatst aan de voorgevel en plooit het dak zich als een deken verder over de achtergevel.

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.