Minimale uitbreiding - maximaal effect

" Met hun verweerde en grillige look lenen Wasserstrich gevelstenen zich bijzonder goed voor eigentijdse projecten.”

De bestaande toestand

De koppelwoning was in goede staat, maar niet geïsoleerd en onpraktisch gezien de kleine keuken, de aparte voor- en achterplaats, de kleine ramen en de oriëntatie met het zuiden langs de drukke straatkant. Ruimte was er volop dankzij de twee verdiepingen plus zolder en de aparte, dubbele garage.
 

De opzet

De opdrachtgevers wilden licht en openheid, meer contact met de mooie stadstuin en aparte slaapzones voor de ouders en de kinderen.

De ingrepen

Een minimale uitbreiding geeft de woning onverwacht veel ademruimte. Achteraan kreeg de leefruimte een extra meter diepte toebedeeld. Het nieuwe gedeelte reikt verder dan de verdiepingshoogte, wat de lichtinval en het contact met de tuin intensifieert. De opstaande zijrand is ingevuld met glas en laat het oostenlicht doorsijpelen tot in de eethoek.

Opzij werd parallel aan de perceelsgrens een nieuwe, schuinlopende gevel opgetrokken. Dit creëerde de gepaste bewegingsvrijheid voor een open keuken en een rechtstreekse toegang vanuit de garage naar de woning. De zijgevel kreeg een expressief karakter dankzij de sprekende, 49 cm lange gevelsteen met onregelmatige vorm en oneffen textuur, die werd verlijmd. Een lange, smalle waterpartij weerspiegelt de karaktervolle wand en dirigeert via de ramen het oostenlicht naar binnen.

Binnen maakten de architecten de vloer van de verdieping aan de voorzijde gedeeltelijk open om via de vide zuidenlicht naar binnen te brengen. De gelijkvloerse verdieping werd volledig uitgekleed en heringericht met een maatwerkkeuken en dito kasten. Op de mezzanine brachten de architecten het thuisbureau onder.

Achteraan op de verdieping werden twee kamers samengesmolten tot de masters bedroom met dressing, badkamer en klein dakterras dat een luifel vormt boven de achterdeur. Op de tweede verdieping werden rond een centrale speel/studeerruimte de drie kinderkamers en de badkamer geschakeld.

Buitenmuren, dak en vloeren werden geïsoleerd. Een regenwaterput, afgestemd op de mogelijkheden en behoeften, reduceert het waterverbruik. Overgedimensioneerde radiatoren maken een zuinige verwarming op lage temperatuur mogelijk. PV-panelen op de zonzijde vervolledigen de duurzame aanpak.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie
Producten
 

Delobelle bvba, Robby Delobelle

Sint-Amandsberg

Tips

“Met hun verweerde en grillige look lenen Wasserstrich gevelstenen zich bijzonder goed voor eigentijdse projecten.”

“Bouwmethodes hangen samen met de lokale omstandigheden. De spouwmuur is bijvoorbeeld afgestemd op ons vochtige klimaat. De dubbele wand voorkomt regendoorslag en andere vochtproblemen.”

“Keramische producten scoren goed op het vlak van levensduur, stootvast - heid, stabiliteit, recyclage, esthetiek en onderhoud.”

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.