Leven aan de achterzijde

“Boeiende clash tussen materialen en structuren”

Deze woning oogt vooraan massief en zeer gesloten. Ze is gebouwd in een groene omgeving op een smal en langwerpig perceel. Alles speelt zich in de diepte af, waarbij de woning achteraan opengetrokken werd naar de bomen en het licht toe. De ruimtes lopen vloeiend in elkaar over.

Het contrast tussen materialen en vormentaal brengt de essentie van het project naar boven: een dialoog tussen binnen en buiten. De natuur, het zwembad, de zon… worden visueel naar binnen getrokken en maken als het ware deel uit van het interieur. De architectuur is niet langer essentieel, maar wordt ondergeschikt aan het dagelijkse leven en beleven van de bewoners.

Textuur versterkt structuur

Het gebruik van twee bakstenen, Terca Imperium Flavius en Imperium Nerus, past perfect in de kubusvormige architectuur aan de voorzijde van de woning en zorgt voor een perfecte afscheiding van de openbare ruimte. De gevels worden versterkt door de structuur en textuur van het baksteenmetselwerk en geven een warme, natuurlijke toets aan het geheel. Een boeiende en constructieve botsing tussen structuren en volumes.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie

Product

 

Atelier d’architecture Philippe Lefèvre

Nalinnes

Couple and architect looking at a construction plan in showroom Londerzeel

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk