Aaneensluiting van verschillende stedelijke zones

“Genieten van het groene binnengebied”

Deze woonprojectzone in Sint-Truiden bestaat uit een groot binnengebied met in het zuidwesten een smalle verbinding met het bouwblok. De site ligt ingebed tussen vier straten met uiteenlopende karakteristieken, zoals een aaneensluitende bebouwing tot drie bouwlagen hoog, lage dienstgebouwen met gesloten gevels, een halfopen bebouwing met tuinwijkallure en een stedelijke straat met overwegend smalle rijwoningen.

In het stedenbouwkundig ontwerp wordt getracht de verschillende stedelijke zones op een harmonieuze manier op elkaar te laten aansluiten om zo een kwalitatieve woonzone in het binnengebied te creëren. Het was essentieel om alle woningen van het groene binnengebied te laten genieten, de woningtypes zijn daar ook volledig op afgestemd. Alle woningen en appartementen hebben een ruim terras of tuintje. Er worden zoveel mogelijk ‘doorzon’-woningen aangeboden. Er werd getracht elke woning zo veel mogelijk ruimtelijke kwaliteiten te geven door het gebruik van open trappen, doorzonwoonruimtes, weloverwogen zichtlijnen enz. Daarom werd het bouwblok opgebouwd uit verschillende zones.

Duurzame basismaterialen 

Omwille van de sterke verticale opdeling van de gevelwanden wordt gekozen voor een eenvoudig materiaalgebruik dat in essentie terug te leiden valt tot twee duurzame basismaterialen: baksteen en beton. De gevels werden uitgevoerd in een warmkleurige genuanceerde gevelsteen: Brick-mix van stenen uit Marono en Linnaeus reeks. Er werden twee soorten strengperssteen voorzien: ruw geschorste en gladde. De ruw geschorste wordt als plint gehanteerd en verwijst naar de breuksteen die vaak gebruikt werd in de streek.

Informatie over het project

 

Architect

Plaats

Product

 

santermans+cielen architecten i.s.m. DMT-architecten

Sint-Truiden

Brick-mix van Terca Marono gevelsteen en Linnaeus Salix

Couple and architect looking at a construction plan in showroom Londerzeel

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.