Daglicht tot diep in het gebouw

“Uitbreiding van een klooster met een kleinschalig woonzorgcentrum”

In een open plek in het bos werd hier een kleinschalig woonzorgconcept, wzc Huize Vogelzang, ontwikkeld als verlengde van het kloostergebouw van de zusters van de Heilige Jozef. Twee kleine woongemeenschappen van 12 units werden aan het klooster gebouwd. De opdeling in kleinere entiteiten en volumes houdt de schaal onder controle en brengt daglicht tot diep in het gebouw.

Vanuit de leefruimtes ligt de focus op de eeuwenoude platanen en de bosvijver. Het nieuwe woonzorgcentrum bestaat uit twee bouwlagen, een hellend dak en een kelderverdieping. Het nieuwe gebouw sluit qua volume en vormgeving aan op het bestaande klooster dat ook uit twee bouwlagen met hellend dak bestaat.

Het nieuwe gebouw is afgewerkt met zwartbruine baksteen en hout, met een duidelijk contrast tussen oud en nieuw als resultaat.

Tonaliteit en textuur in de volumes

Voor de volumes werden hout en baksteen afgewisseld. Omwille van de perfecte combinatie in tonaliteit en textuur werden de gevelstenen Terca Milosa Kogelbloem en de kleidakpannen Koramic Tegelpan Plato Oud koper bezand gecombineerd. Hierdoor ontstond een mooie eenheid en volumewerking tussen gevel en dak.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie

Product

Couple and architect looking at a construction plan in showroom Londerzeel

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.