Casa Jacaranda; Brick Award 2020 Nominee Category "Feeling at Home"; Architects: Jose Francisco Garcia-Sanchez, Photo:  Antonio Luis Martinez Cano
© Antonio Luis Martinez Cano

Brick Award: Het recordaantal ingeschreven projecten weerspiegelt de populariteit van baksteenarchitectuur

> Recordaantal van 789 inschrijvingen voor de 10de editie van de Brick Award.
> De ingezonden projecten uit 53 landen bewijzen de internationaliteit van deze architectuurwedstrijd.
> Baksteen wordt door architecten over de hele wereld gebruikt als onderdeel van moderne en duurzame architectuur.

Wenen, 28 april 2021 – Wienerberger AG kondigt met trots aan dat een recordaantal van 789 projecten zijn ingeschreven voor de 10de editie van de tweejaarlijkse Brick Award-competitie. De Brick Award, opgericht in 2004, is een internationaal gerenommeerde architectuurprijs, die moderne en innovatieve baksteenarchitectuur bekroont.

"Met de Brick Award zetten we moderne en innovatieve baksteenarchitectuur in de schijnwerpers en bieden we architecten en ontwerpers over de hele wereld de kans om hun uitzonderlijke projecten te presenteren. Hoewel de competitie wordt georganiseerd door Wienerberger, is het belangrijk om te onderstrepen dat deze wedstrijd een volledig onafhankelijk initiatief is. Het feit dat een project al dan niet werd gebouwd met producten van Wienerberger is geen beslissingscriterium voor de jury. Het innovatieve ontwerp, het architecturale concept, de esthetiek, duurzaamheid en energie-efficiëntie maken daarentegen wel deel uit van de beoordelingscriteria", zo legt Heimo Scheuch, CEO van Wienerberger AG, uit.

De inschrijvingsperiode voor de Brick Award 22 werd op 8 april 2021 afgesloten met een nieuw record. Er werden 789 architectuurprojecten geregistreerd afkomstig uit 53 landen over de hele wereld. Dit betekent een stijging van 22% ten opzichte van de editie van 2020. De meeste ingeschreven projecten komen uit Nederland, Duitsland en België, landen waar Wienerberger marktleider is. Maar er zijn ook tal van projecten ingediend vanuit exportmarkten voor Wienerberger, zoals Spanje, Iran, Mexico, Argentinië, Brazilië en Australië. Hiermee wordt de onafhankelijkheid en internationaliteit van de competitie aangetoond.

Er wordt een Brick Award uitgereikt aan de winnaars in vijf categorieën, waaruit één grote winnaar wordt gekozen die de hoofdprijs zal ontvangen. De meeste van de Brick Award 22-projecten vallen onder de categorieën ‘Feeling at home’ (29% van het totaal aantal inzendingen) en ‘Living Together’ (27%). De andere categorieën zijn: ‘Sharing public spaces’, ‘Working together’ en ‘Building outside the box’.

Van de 789 ingeschreven projecten zal een jury van experts, bestaande uit internationaal gerenommeerde architecten, de 50 meest opmerkelijke projecten op een shortlist zetten. Deze projecten zullen worden gepubliceerd in het boek ‘Brick 22’, dat in de zomer van 2022 zal verschijnen. De winnende projecten in de verschillende categorieën en de winnaar van de hoofdprijs worden in juni 2022 bekendgemaakt.

Voor meer informatie over de Brick Award surft u naar https://www.brickaward.com/

Altijd op de hoogte

Registreer en we houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en bijkomend advies.

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.