Reference photo renovation apartment and pharmacy in Heverlee

Glazuurstenen bekennen kleur

De glazuurtechniek is weliswaar eeuwenoud, maar in de productie van keramische stenen brak hij pas echt door in de eerste decennia van vorige eeuw. Toen eisten geglazuurde gevelstenen kordaat hun plek op in uiteenlopende architectuurstijlen zoals eclecticisme, art-nouveau, art-deco en vroeg modernisme. Die positie hebben ze nooit meer afgestaan. Meer zelfs, omwille van hun duurzame karakter en hun esthetische mogelijkheden scoren glazuurstenen vandaag sterker dan ooit bij ontwerpers en opdrachtgevers.

Intens kleurrijk

Glazuurstenen introduceren kleuraccenten in gevels, faciliteren een fi jn gedetailleerde ornamentiek en creëren fraaie visuele contrasten. Daarmee vormen ze een onuitputtelijke inspiratiebron voor ontwerpers die naar hartenlust kunnen jongleren met kleuren, glansgraden, spiegeleffecten, texturen en speciale uitvoeringen zoals metallic of parelmoer. De glazuurlaag wordt ingebakken in de steen. Die laat geen water door en heeft een uitzonderlijk lange levensduur. Bovendien is hij opgewassen tegen graffiti en andere vormen van verontreiniging, zodat de nood aan onderhoud beperkt blijft. De esthetische zeggingskracht van glazuurstenen taant dan ook niet met de tijd. Al die eigenschappen maken van glazuurstenen de gedroomde partner, zowel voor prestigieuze restauratie- en exclusieve renovatieprojecten als voor op en top hedendaagse nieuwbouw die net een ietsje meer creativiteit willen etaleren.

Reference photo Extension healthcare in Gent
Terca Muntgroen Geglazuurd. Archipl architecten, Gent

Op maat van uw project

Standaard zijn de glazuurbakstenen uit het Terca strengpersassortiment van Wienerberger verkrijgbaar in Waalformaat en in de tinten blauw, groen, rood, geel, zwart en wit. Maar alles is op maat aanpasbaar voor uw project. Nagenoeg alle RAL-kleuren vormen een optie, evenals handvorm- en vormbakstenen, steen-strippen en andere formaten dan Waalformaat. In geval van een restauratie of uitbreiding kunnen wij bijvoorbeeld een replica maken van de bestaande glazuur-stenen. Voor maatwerk houden onze adviseurs altijd rekening met de bredere context van het project: ontwerp, inplanting, bezonning. Zo kan de oriëntatie van het gebouw bepalend zijn voor de glansgraad. Ook het metselwerkverband, de voegkleur en de voegdiepte moeten nauwgezet worden afgestemd op het beoogde effect.

 

Reference photo renovation apartment and shopping in Oostende
Terca Groen Geglazuurd. Tom Van Mieghem Achitecten, Oostende

Met respect voor het leefmilieu

Voor het glazuren van onze bakstenen gebruiken we alleen loodvrij glazuur van hoogwaardige kwaliteit dat met het oog op een optimale hechting op hoge temperatuur in de steen wordt ingebakken.

Indien mogelijk worden de bakstenen en de glazuurlaag tegelijkertijd gebakken, wat de meest energie-effi ciënte oplossing is. Voor het bakproces wordt er maximaal ingezet op groene energie. Ook voor het verbruik van water hanteert Wienerberger strikte ecologische procedures.

Een doorgedreven controle van de gebruikte grond- en toeslagstoffen en een nauwgezette kwaliteitsbewaking tijdens het productieproces garanderen mee de unieke kwaliteiten en lange levensduur van glazuurstenen. Kortom, het is tijd om kleur te bekennen!

Reference photo renovation apartment and pharmacy in Heverlee
Terca Wit Geglazuurd en Terca Groen Geglazuurd. Concreet Architecten, Herent
Reference photo renovation apartment in Brussel
Terca Groen Geglazuurd. Pierre Blondel Architectes

Altijd op de hoogte

Registreer en we houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en bijkomend advies.

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.