Reference photo new construction single family in Assenede

Stapstenen naar meer waterpret

Zonder water is er geen leven mogelijk. Geen wonder dat wonen aan het water in de lift zit. Omgekeerd halen steeds meer bouwheren het water naar hun woning in de vorm van een waterpartij, zwemvijver of zwembad. Voor een comfortabele, veilige en duurzame randafwerking en een tevreden klant vormen kleiklinkers dan de meest aangewezen oplossing.

Aantrekkingspool

Water is niet alleen een bron van leven, maar ook van inspiratie. Voor de schilderkunst, de literatuur, de muziek, de architectuur, de mens in het algemeen. Op kleinere schaal valt water niet meer weg te denken uit de tuinarchitectuur.

Van kinderparadijselijk zwembad tot ecologische zwemvijver, van eenvoudige waterpartij tot zorgvuldig uitgebouwde leefplek boordevol biodiversiteit, in de tuin zorgt water altijd voor plezier, nieuwsgierigheid, dynamiek en een continu wisselende opeenvolging van reflectie en beweging. Als een onweerstaanbare magneet trekt een watervlak telkens weer de bewoners, gasten en bezoekers aan, van klein tot groot.

 

Stijlicoon

Net omwille van die aantrekkingskracht verdienen waterpartijen, om het even welke functie en invulling ze krijgen, een doordacht ontwerp en een optimale uitvoering. Dat geldt zowel voor hun esthetische verschijning als voor een veilig en comfortabel gebruik, een minimaal onderhoud en een lange levensduur. Om die veeleisende combinatie aan verwachtingen in te vullen, is er geen betere oplossing denkbaar dan kleiklinkers.

Om te beginnen zijn kleiklinkers een tijdloos stijlicoon. Van kasteel tot compacte woning, van strak hedendaags tot mediterrane haciënda, kleiklinkers als verharding geven het bijhorende ontwerp van de waterpartij altijd de gewenste stijltoets. Het natuurlijke materiaal gaat daarbij probleemloos een harmonieus huwelijk aan met andere natuurlijke materialen.

 

Eeuwig jong

Zoals alle kleiproducten gaan kleiklinkers prat op een hele resem uitmuntende  eigenschappen. Ze ogen wat ze zijn: een natuurproduct. Vorst, uv-straling en andere belastende weersomstandigheden hebben op kleiklinkers geen vat. Hun kleurvastheid behouden ze ook doorheen het verstrijken van de jaren.

Hun gebruiksgemak ligt in lijn met bovenstaande  kwaliteiten. Dankzij hun doorleefde oppervlak stralen ze niet alleen karakter uit, maar worden ze ook wanneer ze nat zijn nooit glad. Veilig spelen of zwemmen staat altijd voorop. Op blote voeten voelen ze streelzacht aan en ze warmen niet overmatig op, zodat ze ook in hartje zomer aangenaam beloopbaar blijven.

 

Technisch superieur

Kleiklinkers kunnen tegen meer dan een stootje en zijn immuun voor chloor, reinigingsmiddelen en andere producten die rond een zwembad of vijver courant worden gebruikt of gemakkelijk worden gemorst. Ook de plaatsing verloopt vlot.

Om onkruidgroei tegen te gaan, kan de tuinaannemer de voegen afwerken met een polymeer voegmortel of met een cementpap, dat wil zeggen een mengsel van cement, zand en water. Het resultaat is een spraakmakende versmelting van vuur – de bakoven waarin de klei is gebakken – en water, die de komende decennia de opdrachtgever en zijn entourage zal blijven bekoren.

 

Referenties
MEER INSPIRATIE
0Resultaten

Altijd op de hoogte

Registreer en we houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en bijkomend advies.

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.