Sort out facing bricks at Maaseik

Steenfabriek Maaseik: 24 karaats gevelstenen

In 1911 leverde de ringoven van de steenfabriek Maaseik de eerste ambachtelijk gebakken bakstenen af. Honderd jaar later staat diezelfde oven nog steeds zeven op zeven garant voor een rijke schakering aan stenen, die zich uitstekend lenen voor topprojecten.

Restaureert u een eeuwenoude, karaktervolle gevel? Of een bent u op zoek naar een ‘brique unique’ – een eigenzinnige steen die de kroon zet op uw nieuwbouw- of renovatieproject? Welke vorm, kleur of maat ook: de vakmannen van Maaseik brengen raad. En ze nodigen u graag uit om het bakproces van dichtbij mee te komen volgen.
 

Verschillende stenen, dezelfde topkwaliteit

Dankzij de gebruikte kleisoorten en de hoge baktemperaturen zijn alle gevelstenen van een uiterst hoge kwaliteit. Ze hebben een uitstekende druksterkte en een lage porositeit. Daardoor zijn ze bijzonder vormbestendig en ook minder gevoelig voor vervuiling. De fabriek van Maaseik fabriceert gevelstenen in ruim 50 sorteringen en dat op basis van diverse recepturen en productiemethodes.

Altijd op de hoogte

Registreer en we houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en bijkomend advies.

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.