Packshot of Red Bricks

Aardse kleuren en materialen maken comeback

Hoewel baksteen als bouwmateriaal nooit verdwenen is,  is het materiaal momenteel wel aan een revival bezig. Met dank aan onder meer de ecogolf, die aardematerialen terug op de kaart zet. 

Aardse materialen

Dat natuurlijke materialen het vandaag terug  bijzonder goed doen, is te danken aan verschillende factoren. Zo is er natuurlijk de klimaatverandering  en de grote aandacht voor ecologie die daarmee samenhangt. Vanuit een streven naar een circulaire economie wordt er meer en meer gekozen voor hernieuwbare grondstoffen en dus natuurlijke materialen.

In die zoektocht naar voor de planeet onschadelijke materialen hechten mensen ook belang aan het eigen welzijn. Particulieren stellen zich steeds meer vragen over de oorsprong van een materiaal, en over de impact van dat materiaal op de eigen gezondheid. Daarnaast vaart ons mentaal welzijn wel bij de keuze voor natuurlijke materialen. Ze brengen de natuur opnieuw dichter in ons leven, en bieden een tactiel tegengewicht tegen de toenemende digitalisering.

Photography of hands holding clay

Vele gradaties rood

Net als die natuurlijke materialen doen ook de  corresponderende kleuren het bijzonder goed.  

Zo heb je vanzelfsprekend bruin en groen, maar ook terracotta. Vanuit de connectie met de aarde straalt terracotta een warme geborgenheid uit. Bovendien past de kleur bij alle seizoenen.

Aangezien terracotta letterlijk gebrande aarde  betekent, is het kleurengamma net zo uitgebreid als de verschillende soorten klei die onze bodem rijk is.  Zo kan terracotta een eerder bruine ondertoon  hebben, maar ook een rode, paarse, oranje of zelfs roze. Dankzij die variatie zijn de combinatie-mogelijkheden eindeloos, waardoor de kleuren momenteel ook bij keukenkasten, meubilair of  accessoires opduiken.

Reference photo infrastructure landscaping in Mechelen

Van vloeren tot muren

Dat keramische materialen sowieso binnen dit kleurengamma spelen, maakt ze tegenwoordig extra geliefd. Bovendien lenen ze zich uitstekend voor diverse toepassingen. Zo is het bijvoorbeeld perfect mogelijk om de buitenmuren visueel binnen te laten doorlopen, waarbij de muur niet meer moet worden geverfd en als accentmuur dienstdoet. Door de  natuur van buiten naar binnen te halen, creëert u meer rust in uw woning. 

Daarnaast lenen kleiproducten zich uitstekend voor vloeren. Zo nemen ze de warmte van de zon of verwarming op, en geven ze die nadien zachtjesaan terug af. Daardoor is het fijn om er met uw blote  voeten over te lopen. Deze vaak ambachtelijk  gemaakte producten geven een ruimte meteen  een authentieke, warme uitstraling. 

Deze aardse materialen laten zich ook perfect  combineren met een van de vele door terracotta  geïnspireerde tinten verf. De vriendelijke, warme kleuren laten zich in elke kamer integreren, van de badkamer tot de woonkamer. Hoewel ze zich perfect laten combineren met natuurlijke materialen zoals hout of leder, kan je ook voor minder voor de hand liggende materialen en kleuren kiezen zoals luxueuze stoffen. Dat terracotta zich vlot laat combineren, zorgt ervoor dat het vandaag zo veel meer is dan de ooit zo typische bloempotten of tegeltjes. Net als de aarde zelf geeft deze kleur nooit in één keer haar geheimen prijs.

'Vijftig tinten rood'-projecten

0Results
Wienerberger: referentie kleiklinkers: Kleiklinkerpark showroom, Londerzeel A12

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs in onze showrooms en laat u inspireren door de vele soorten en kleuren keramische klinkers. Ook in openlucht! Zo ziet u meteen hoe duurzaam onze kleiklinkers zijn.
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies.
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.