Reference photo renovation single family in Oostkamp

Zelfde geometrie, hedendaagse uitstraling

Wie de gevel van zijn woning renoveert, kan twee vliegen in één klap slaan: zowel visueel als technisch geeft een gevelrenovatie een gebouw een hedendaagse, duurzame upgrade. Als visitekaartje kan dat tellen.

Enorme keuzevrijheid

_

Doordat bakstenen en dakpannen in alle formaten en kleuren bestaan, bieden ze eindeloos veel mogelijkheden om de gevel een persoonlijke uitstraling te geven. Voor welk type baksteen er wordt gekozen, hangt af van de gewenste uitstraling van het project.

Zo heeft de keuze van de baksteen een sterke invloed op de meer klassieke of net radicaal hedendaagse look van een gebouw, en versterkt de baksteen het verticale of net horizontale lijnenspel in een gevel. De combinatie van dakpannen en bakstenen in dezelfde kleur versterkt het monolithische karakter van het pand. Zeker in combinatie met toon op toon-voegen, een verlijmde afwerking of een dak in dezelfde kleur.

Daarnaast winnen subtiele kleurnuances en tactiliteit vandaag aan belang. Dat een hoofdkleur vergezeld wordt door een resem schakeringen, levert rijkere gevels op, en zo een boeiender architecturaal geheel. Tegelijk geeft de ruwe uitstraling de gevel extra pit, zonder daarom in te boeten op elegantie.

New construction apartment in Leuven

  

Visit minister Tommelein 2016 - Pre and after renovation Mechelen

Comfortabeler wonen

_

Naast de esthetische impact biedt een gevelrenovatie vanzelfsprekend significante technische voordelen. Zo laat de renovatie van de gevel toe om meteen ook op isolatievlak een tandje bij te steken. Zonder gevelisolatie gaat zo’n 26% van de warmte in huis verloren via de muren. De isolatie heeft dus meteen een sterke impact op de energiefactuur. Als antwoord op de nood aan meer isolatie, biedt Wienerberger de smallere Eco-brick gevelsteen aan.

 

Premies

_

Met het oog op de klimaatverandering moet iedereen zijn steentje bijdragen. Daarom voorziet de Vlaamse overheid een renovatiepremie waar onder andere de volledige of gedeeltelijke vernieuwing van het dak en de afwerking van de buitengevel deel van uitmaken. Ook de netbeheerder kent premies toe voor energiebesparende renovatiewerkzaamheden. Bovendien is er ook de mogelijkheid tot renteloze energieleningen voor dergelijke werken.

Op deze manier wil de overheid het energieverbruik een halt toeroepen, en het gebouwd patrimonium klaarstomen voor de toekomst. De bouwheer verdient deze investering terug in de vorm van lagere facturen en een hoger wooncomfort.

  

Oostkamp voor
Reference photo renovation single family in Oostkamp

     

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Reference photo renovation utility in Brugge

Historisch met hedendaagse gevel

_

In de historische binnenstad van Brugge kreeg het voormalige politiecommissariaat een nieuwe invulling als eigentijdse ontmoetingsplek. Dankzij de flexibele structuur kon het oorspronkelijke gebouw uit de jaren zeventig grotendeels bewaard blijven. De Terca Milosa Passiebloem gevelsteen past, dankzij zijn donkerrode kleur, perfect in de historische omgeving, en de kleurvariatie, gladde textuur en strakke vormgeving geven het pand tegelijk een hedendaagse update.

    

Authentieke materialen

_

Hoe transformeer je een ietwat saaie bungalow uit de jaren 1970 tot een hedendaags pand met karakter? Het team achter deze woning geeft het goede voorbeeld. Zo werd de hoogte van de daken opgetrokken, en werden de zwarte dakpannen en de visueel overheersende witte kroonlijst vervangen door rode dakpannen. Diezelfde pannen – een mix van Keymer Goxhill Autumn brown en Dark chestnut – werden ook gebruikt voor de gevels, waardoor het pand een monolithische uitstraling krijgt. Ook in de tuin werd voor keramische materialen gekozen: de kleiklinker Authentica Retro Novoton klaart er de klus.

Avelgem voor
Reference photo renovation single family in Avelgem

    

Wilsele voor
Reference photo renovation single family in Wilsele

Speelse geveldetails

_

De typische gevel van dit pand uit de jaren 1960 kreeg een hedendaagse update. Daarbij kregen de raampartijen extra volume, waardoor er een minibalkon ontstond. Als steen werd er gekozen voor Terca Imperium Flavius, in een verlijmde afwerking in wildverband. De strakke Koramic Actua 10 Antraciet mat dakpan versterkt de hedendaagse uitstraling van het pand.

     

Gebouwschil transformatie

_

Architect Geert Billiet gaf deze woning uit de late jaren 1960 een eigentijdse update. Zo voorzag hij grotere raampartijen en achteraan een lichtrijke uitbouw voor de keuken. Daarnaast vormde de renovatie van de gevel en het dak een belangrijke stap in de transformatie. Zo koos de architect voor de gevel voor Terca Wasserstrich Special Karmijnrood in een verlijmde afwerking. Dit bracht kleur en structuur in de gevels. Dankzij de combinatie van deze gevelstenen met Koramic Tegelpan Aleonard Esprit Patrimoine Rouge de Mars kreeg het geheel een hedendaagse look.

Gent voor
Reference photo renovation single family in Gent

Altijd op de hoogte

Registreer en we houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en bijkomend advies.

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.