Reference photo new construction utility in Aalst

Lange levensduur en milieu-impact

Een duurzame constructie heeft een lange levensduur en een lage initiële milieu-impact. Dat de keramische producten van Wienerberger aan deze twee basisvereisten voldoen, werd aangetoond in twee onafhankelijke studies.

De duurzaamheid van een woning wordt bepaald door 2 factoren:

  • De levensduur van zowel de bouwmaterialen als de woning
  • De initiële milieu-impact om de bouwmaterialen te produceren, te transporteren en de woning te bouwen

De levensduurstudie uitgevoerd door het marktonderzoeksbureau Extra Muros kwam tot de conclusie dat keramische materialen makkelijk 150 jaar worden. Binnenmuurstenen, gevelstenen en kleidakpannen zijn zo de beste producten om duurzame woningen te bouwen die generaties lang meegaan.

De lage ecologische voetafdruk van keramische producten en bouwmaterialen werd dan weer aangetoond door het DuCoClay-project dat in 2007 door de Belgische Baksteenfederatie gestart werd. Deze grootschalige levenscyclusanalyse werd uitgevoerd door VITO, ASRO en WTCB. De studie onderzocht de milieu-effecten en de socio-economische impact van keramische producten en bouwelementen.
 

Technische eigenschappen en prestaties

Uit de technische eigenschappen en prestaties van Porotherm binnenmuurstenen, Terca gevelstenen en Koramic kleidakpannen volgen voldoende argumenten om te stellen dat keramische producten staan voor duurzaamheid. Wij zetten ze even voor u op een rijtje:

Gevelstenen

Weinig onderhoud, mooie patine, levensduur, aangepast aan ons klimaat, hergebruik na sloop, vormstabiliteit, oneindige expressiemogelijkheden, brandveiligheid

Kleidakpannen

Vorstbestandheid, brandveiligheid, levensduur, vormvastheid, hergebruik en recyclage, vele formaten, kleuren en vormen, licht gewicht, blijvend mooi, gevelbekleding en na-isolatie van bestaande gebouwen, onderhoudsvriendelijk

Binnenmuurstenen

Handige formaten en gewichten, thermische isolatie, thermische inertie, vormstabiel, druksterkte, vochthuishouding, akoestisch comfort, brandveiligheid, 100% recycleerbaar, natureplus ecolabel (type I-ecolabel).

Kleiklinkers

Weinig onderhoud, mooie patine, levensduur, vorstbestandheid, vormstabiliteit, oneindige expressiemogelijkheden, hergebruik

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Registreer en we houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en bijkomend advies.

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.