Reference photo new construction utility in Aalst

Lange levensduur en milieu-impact

Een duurzame constructie heeft een lange levensduur en een lage initiële milieu-impact. Dat de keramische producten van Wienerberger aan deze twee basisvereisten voldoen, werd aangetoond in twee onafhankelijke studies.

De duurzaamheid van een woning wordt bepaald door 2 factoren:

  • De levensduur van zowel de bouwmaterialen als de woning
  • De initiële milieu-impact om de bouwmaterialen te produceren, te transporteren en de woning te bouwen

De levensduurstudie uitgevoerd door het marktonderzoeksbureau Extra Muros kwam tot de conclusie dat keramische materialen makkelijk 150 jaar worden. Binnenmuurstenen, gevelstenen en kleidakpannen zijn zo de beste producten om duurzame woningen te bouwen die generaties lang meegaan.

De lage ecologische voetafdruk van keramische producten en bouwmaterialen werd dan weer aangetoond door het DuCoClay-project dat in 2007 door de Belgische Baksteenfederatie gestart werd. Deze grootschalige levenscyclusanalyse werd uitgevoerd door VITO, ASRO en WTCB. De studie onderzocht de milieu-effecten en de socio-economische impact van keramische producten en bouwelementen.
 

Technische eigenschappen en prestaties

Uit de technische eigenschappen en prestaties van Porotherm binnenmuurstenen, Terca gevelstenen en Koramic kleidakpannen volgen voldoende argumenten om te stellen dat keramische producten staan voor duurzaamheid. Wij zetten ze even voor u op een rijtje:

Weinig onderhoud, mooie patine, levensduur, aangepast aan ons klimaat, hergebruik na sloop, vormstabiliteit, oneindige expressiemogelijkheden, brandveiligheid

Vorstbestandheid, brandveiligheid, levensduur, vormvastheid, hergebruik en recyclage, vele formaten, kleuren en vormen, licht gewicht, blijvend mooi, gevelbekleding en na-isolatie van bestaande gebouwen, onderhoudsvriendelijk

Handige formaten en gewichten, thermische isolatie, thermische inertie, vormstabiel, druksterkte, vochthuishouding, akoestisch comfort, brandveiligheid, 100% recycleerbaar, natureplus ecolabel (type I-ecolabel).

Weinig onderhoud, mooie patine, levensduur, vorstbestandheid, vormstabiliteit, oneindige expressiemogelijkheden, hergebruik

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Registreer en we houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en bijkomend advies.