Garden Duurzame Wijk Waregem

Biodiversiteit

Aandacht voor biodiversiteit levert een ecologische win-winsituatie op. Door meer natuur en meer soorten natuur een kans te geven, wordt de omgeving groener. Daarnaast kunnen we waterinfiltratie ook koppelen aan de toegenomen biodiversiteit.

Voorbeeld Duurzame Wijk: ecologische studie

Om de biodiversiteit in kaart te brengen en te verhogen werd een ecologische studie uitgevoerd. Er werden 84 plantensoorten geïnventariseerd, ondertussen zijn er al 142 plantensoorten te vinden in De Duurzame Wijk, wat een verbetering is van 70%. Volgens het ecologisch rapport is de ecologische waarde +3,57 (zie verder).

De volgende maatregelen staan in voor een verhoging van de biodiversiteit op de site:

  • Uitheemse planten verwijderen: inheemse planten krijgen meer kansen én ruimte om zich te ontwikkelen.
  • Bewust kiezen voor een natuurlijk hooiland in plaats van een grasveld voor de gemeenschappelijke tuin. Naast een grote diversiteit aan planten en bloemen vergt dit hooiland slechts een zeer beperkt onderhoud. 2 keer maaien per jaar volstaat. Een besparing op de onderhoudskost.
  • Aangepast onderhoudsplan volgen voor de volgende 5 jaar. Bij oplevering zal dit onderhoudsplan overgemaakt worden aan de bewoners.
  • Waardevolle bomen beschermen tijdens de werffase
  • Intensief groendak op carports, de fietsenstallingen en het gemeenschappelijk afvallokaal.

De verbetering van de ecologische waarde van de site wordt berekend a.d.h.v. de LE4 calculator van BREEAM.  Hier dient men de verschillende te onderscheiden habitats op de site in te voeren met hun respectievelijke huidige en toekomstige aantal m².  Daarnaast vult men het huidige aantal geïnventariseerde soorten in en het verwachte aantal soorten in de nieuwe situatie.  Op basis van deze gegevens berekent de tabel zelf een percentage van verbetering of daling van de biodiversiteitsgraad van de site.  Deze score kan variëren van -9 tot +6 waaruit blijkt dat De Duurzame Wijk met een score van +3.57 zeer goed scoort.

 

Reference photo renovation single family in Zeebrugge

Uw bouwproject met ons delen?

U hebt recent gebouwd of gerenoveerd. Of u bent nog volop bezig? Sowieso zijn wij altijd geïnteresseerd in de projecten van onze klanten.
Niet enkel zijn we benieuwd naar wat u doet met onze producten, maar we leren ook altijd bij dankzij uw bouwprojecten. Zo kunnen we werken aan een nog betere dienstverlening en bouwproducten.

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.