Windmill

Energiezuinig bouwen

Duurzaam wonen vereist zeer lage energiewoningen, waarbij de resterende energie voor ruimteverwarming, warm water en elektrisch verbruik wordt afgedekt door hernieuwbare energie. Er moet ook gestreefd worden naar een optimale compactheid van meerdere woningen samen, wat het energieverbruik nog meer doet afnemen.

Roof with solar panels Duurzame Wijk Waregem
Duurzame Wijk Waregem

Voorbeeld van energiezuinig bouwen: project Duurzaam Wonen in Waregem en het wettelijk kader

Het project in Waregem is gebaseerd op de EU-doelstelling 2020 die stelt dat in 2021 alle nieuwe residentiële gebouwen Nearly Zero Energy Buildings moeten zijn.

Slim ontwerp

Een slim ontwerp kan de energievraag op eenvoudige en goedkope manier ten goede komen. Robuuste maatregelen maken deel uit van zo’n ontwerp. Hiermee worden oplossingen bedoeld die gebruikersonafhankelijk en “bedrijfszeker" zijn. Robuuste maatregelen binnen een slim energetisch ontwerp zijn: compact bouwen, massief bouwen, het gebouw optimaal oriënteren, een doorgedreven geïsoleerde en luchtdichte schil.

Het belang van een geoptimaliseerde schil

De meest duurzame energie, is de energie die niet wordt verbruikt. Deze stelling onderschrijft de keuze voor een geoptimaliseerde schil met doorgedreven isolatie en luchtdichtheid. Focussen op de schil om zo warmteverliezen te beperken is ook een goede investering. Vandaag wordt voor een woning uitgegaan van een levensduur van ca. 90 jaar. Mits een correcte en duurzame materiaalkeuze voor de gevelmaterialen, kan ook voor de schil uitgegaan worden van diezelfde levensduur.

Jaarlijkse besparing en terugverdientijd

De Jaarlijkse besparing van het scenario Laag Energie+, NZEB participatie en gas en NZEB PV en gas ten opzichte van de E60-woning werd onderzocht.

Reference photo renovation single family in Zeebrugge

Uw bouwproject met ons delen?

U hebt recent gebouwd of gerenoveerd. Of u bent nog volop bezig? Sowieso zijn wij altijd geïnteresseerd in de projecten van onze klanten.
Niet enkel zijn we benieuwd naar wat u doet met onze producten, maar we leren ook altijd bij dankzij uw bouwprojecten. Zo kunnen we werken aan een nog betere dienstverlening en bouwproducten.

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.