Wienerberger realiseert 2e landduin in Beerse Absheide

Wienerberger werkt verder aan een hogere biodiversiteit. Reeds in 2019 legden we op onze site in Beerse Absheide een eerste landduin aan ten noorden van het grondstoffenplein als buffer tussen industrie en natuur. In 2022 werd aansluitend een tweede landduin gerealiseerd en afgewerkt met een zandige toplaag (foto 1 onderaan).

Deze landduin werd over de volledige oppervlakte geënt met heidemaaisel om verder te ontwikkelen tot een heidehabitat waar soorten zoals levendbarende hagedis, tengere pantserjuffer en heidesabelsprinkhaan hun plek zullen vinden. Tussen de beide landduinen werd een poel gegraven om soorten zoals poelkikker en vinpootsalamander de nodige kansen te bieden (foto 2 onderaan).

Periodiek beheer door schapen

Periodiek beheer van beide landduinen gebeurt door een kudde schapen, hetgeen voor meer variatie en structuur zorgt (foto 3 onderaan). Zowel de inrichting van het gebied als het beheer ervan draagt bij tot het bekomen van een hogere biodiversiteit.

Bijkomende grondwal

In de nabije toekomst plant Wienerberger Beerse een bijkomende grondwal van ca. 3.000 m² ten oosten van beide landduinen, op de grens industrie-natuur. Op die manier ontstaat een waardevol aaneengesloten natuurgebied van maar liefst 2 ha, dat zal worden beheerd in functie van Europese natuurdoelen.

Ontdek onze andere duurzame realisaties van 2022

Alle realisaties

Altijd op de hoogte

Registreer en we houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en bijkomend advies.

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.