Gevelstenen bestellen

Gevelstenen bestellen: bereken op voorhand hoeveel

Het is belangrijk om bij de bestelling van gevelstenen zeker voldoende gevelstenen te bestellen, voor het hele project. Kom hieronder te weten hoe en waarom dit zo belangrijk is in uw bouwproces.

Waarom voordien het aantal gevelstenen berekenen?

Calculator

De reden hiervoor is eenvoudig: gevelstenen bestaan uit gebakken aarde, natuurlijke grondstoffen dus. Hierdoor zijn er lichte kleur- en maatvariaties mogelijk tussen opeenvolgende producties. Om te vermijden dat deze variaties leiden tot het aftekenen van “kleurvlakken” in de gevel of tot problemen in de maatvoering,  bestelt u best voldoende bakstenen in één keer.

Voor héél grote projecten moeten er duidelijke afspraken gemaakt worden tussen de opdrachtgever en de fabriek die de gevelstenen bakt.

Soms lukt het toch niet om exact te weten hoeveel gevelstenen er in totaal nodig zijn. Dit kan omdat het een te groot bouwproject is of omdat er bijvoorbeeld nog wijzigingen gemaakt worden tijdens het bouwen. In dat geval moet bij verwerking van de stenen bij de overgang van de eerdere naar de recente bestelling de bakstenen voldoende gemengd gebruikt worden uit de verschillende palletten.

Hoe kan ik voor het bestellen het aantal nodige gevelstenen berekenen?

Dat is zeer eenvoudig: gebruik gewoon onze hoeveelheidscalculator

Map of dealers

Vind verdelers in uw buurt