Referentie met Agora Agaatgrijs in St Katelijne Waver

Welke soort baksteen raakt het minst snel vervuild?

Gevels met keramische bakstenen vereisen sowieso weinig tot geen onderhoud. Al is het wel de moeite waard om eens te kijken welke gevelstenen het interessantst zijn in uw situatie. Vooral de porositeit bepaalt de opname van water en stof of vuil.

De porositeit van een gevelsteen is een belangrijke factor als het om vervuiling gaat.  Een gevelsteen met hoge porositeit zal meer water kunnen opnemen dan een steen met lage porositeit. Op plaatsen waar metselwerk rechtstreeks aan grote hoeveelheden regenwater wordt blootgesteld of waar buitenmuren schuin oplopen, kiest u best voor een steen die niet al te veel vocht opneemt. Zo vermijdt u mosgroei.

Als u langs een drukbereden weg bouwt - veel roetuitstoot - en u kiest een gevelsteen van bleke kleur, is het ook aan te raden om een gevelsteen met een lage porositeit te nemen.

De Agora collectie uit het handvormgamma van Terca biedt hiervoor goede oplossingen.

Zie ook “ Vergt een baksteen veel onderhoud?”. Daar worden tips gegeven om de gevel te reinigen of om vervuiling te voorkomen.

Map of dealers

Vind verdelers in uw buurt

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.