Metselwerk reinigen met een harde borstel

Hoe vers metselwerk reinigen?

Voor de perfecte afwerking van uw nieuwe gevel, is het nodig om de gevel te reinigen na het metselen en de resten metselmortel te verwijderen. Let wel op dat u uw pas gepresteerde metselwerk niet beschadigt. Ga daarom als volgt te werk ...

Resten metselmortel verwijderen

De beste manier is vermijden dat er resten zijn. Dat doet u door het metselwerk zelf zo zorgvuldig mogelijk uit te voeren.

Zijn er toch resten? Dan verwijdert u eerst de grootste morteldelen met een stijve borstel of met een harde houten spatel. Daarna maakt u de gevel grondig nat met zuiver water en gaat u nog eens naborstelen. Resterende vlekken verwijdert u met een mortel- of cementverwijderaar. Deze specifieke reinigingsmiddelen zijn doorgaans op basis van sulfaminezuur, fluorwaterstofzuur, zoutzuur, fosforzuur, enz … Lees en volg hierbij steeds aandachtig de gebruiksaanwijzing.

 

U twijfelt?

Bent u niet zeker of vreest u voor beschadiging van de gevel? Dan is het best om onze After Sales te contacteren

 

Map of dealers

Vind verdelers in uw buurt

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.