Cassia breken

Verwerken van gevelstenen bij warm weer

Werken op de bouwwerf bij warm weer is niet altijd zo evident. De hitte maakt fysieke arbeid veel zwaarder en het treffen van de nodige maatregelen is dan ook geen overbodige luxe. Naast maatregelen die genomen worden voor de werkomstandigheden, vragen bepaalde werkzaamheden ook extra aandacht om een kwalitatief resultaat te bekomen. Bij het uitvoeren van metselwerken bij warm weer is het voorbevochtigen van de stenen of het nabehandelen van het metselwerk een bruikbaar advies.

Bij warm weer moeten de sterk zuigende gevelstenen (klasse IW4) goed bevochtigd worden, evenals sommige normaal zuigende stenen (klasse IW3). Ook kan er worden gebruikgemaakt van een speciale mortel voor de verwerking van deze gevelstenen bij warm weer.

Het verlijmen van gevelstenen bij hoge temperaturen (meer dan 30°C) wordt afgeraden. De lijmmortel droogt te snel uit waardoor de hechting minder is tussen de bakstenen.

Het gedane voegwerk dient ook de nodige nabehandeling te krijgen. Deze kan regelmatig bevochtigd worden om het te snel uitdrogen te voorkomen. Dit kan snel en eenvoudig gedaan worden met een vernevelaar. Herhaal dit proces om de x-aantal tijd.
 

Nog een aantal tips voor de metselaar:

  • Drink voldoende water
  • Neem regelmatig een pauze
  • Probeer vanuit de schaduw te werken
  • Blijf veilig werken en blijf uzelf beschermen met de nodige PBM's


Bij hoge temperaturen boven de 35° adviseert Wienerberger om geen metselwerken of andere zware werken uit te voeren.

Map of dealers

Vind verdelers in uw buurt

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.